Sobil Vakfı, Türkiye’deki tüm Sosyal Bilimler Liseleri’nin ortak paydasıdır!

Sevgili Sosyal Bilimler Liseliler,

Sosyal Bilimler Liseliler Vakfı olarak, öÄŸrencilerimize yardımcı olmak, onların baÅŸarılarını desteklemek ve geleceklerine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteriyoruz. Vakfımız, kuruluÅŸundan bu yana öÄŸrencilerimizin yanında olmuÅŸ ve onların akademik ve kiÅŸisel geliÅŸimlerine destek saÄŸlamıştır. Yeni yönetimi ile birlikte, vakfımızın hizmetlerini tüm sosyal bilimler liselerine ulaÅŸtırmak ve öÄŸrencilerimize daha kapsamlı katkılarda bulunmak istiyoruz.

2023 yılında kaynaklarımızı deÄŸerlendirmek konusunda  ilk önceliÄŸimizi ülkemizin MaraÅŸ , Hatay ve komÅŸu illerde yaÅŸanan büyük deprem felaketi nedeniyle bu bölgelerdeki Sosyal Bilimler öÄŸrencilerine eÄŸitim yardımı yapmak konusunda yönlendirdik.

Vakfımızın güncel faaliyetleri arasında öÄŸrencilere burs vermek, öÄŸrenci projelerine destek vermek, mezun öÄŸrenci ağını geliÅŸtirmek için discord sunucusu ve iÅŸ bulma ağı oluÅŸturmak gibi çeÅŸitli projeler yer almaktadır. Ayrıca, vakfımızın “Aktif Bursiyerlik” programı sayesinde, öÄŸrencilerimiz vakıf bünyesinde gönüllü çalışarak deneyim kazanma ve burs alma fırsatına sahip olabilirler. Bu program, öÄŸrencilerimize sosyal sorumluluk bilinci kazandırmayı da hedeflemektedir.

Vakfımızın öncelikli amacı, tüm Sosyal Bilimler Liselerine hizmet etmektir. Her ilden ve her kesimden öÄŸrenci veya mezunlar, vakfımızın imkanlarından yararlanabilirler.

​

Vakfımız, sosyal bilimler alanında eÄŸitim alan öÄŸrencilerin birbirleriyle tanışması ve iÅŸbirliÄŸinde bulunması için fırsatlar yaratır.

Bunları saÄŸlamak amacıyla çıktığımız bu yolda hedefimiz geleceÄŸin sosyal bilimcilerini, yönetici adaylarını lise eÄŸitimi sırasında  yönlendirmek ve sosyal bilimler alanında deÄŸerli öÄŸrencilerin potansiyellerinin verimli deÄŸerlendirebilmesidir.

Ayrıca, iÅŸ ve eÄŸitim hayatınızla alakalı her konuda iletiÅŸime geçebilirsiniz. Bu vakıf senin, benim, tüm Sosyal Bilimler Liselileri öÄŸrenci ve mezunlarınındır. GörüÅŸ ve önerilerinizi  bizim ile paylaÅŸmanız  heyecan verecektir.

ee6256b2-10a8-45d8-84d9-0defaca1f4ae.jpeg

Saygılarımızla, Utku Onat ÇorapçıoÄŸlu